Rock for Church(ill) zakončí festivalové léto

|
Rock for Church(ill) zakončí festivalové léto

Hudebními akcemi našlapané prázdniny zakončí skvěle obsazený Rock for Churchill. Festival vyhlášený svou pohodovou atmosférou a žánrovou rozmanitostí letos přiveze devět atraktivních jmen ze zahraničí a špičku domácí scény. 30. a 31. srpna přijedou do severočeského Vroutku The Qemists, The Herbaliser, Movits!, Matrix & Futurebound, Pražský výběr, Tata Bojs, Polemic a další.

I když si rock stále ještě pořád trůní na čestném místě v názvu festivalu, nenechte se zmást. Na dvou pódiích si tam každoročně podávají ruce rock, taneční muzika, pop, reggae, ska i hiphop. Ostatně když se podíváte na kapely jako Parov Stelar Band, Stereo MCs, Horace Andy, Transglobal Underground, které vystoupily v minulých letech, je jasné, že Rock for Churchill už dávno není jen o rockové muzice. Pokud máte rádi pohodovou festivalovou atmosféru a rádi si dopřejete porci skvělé muziky v přírodním areálu, přijeďte si užít poslední prázdninový víkend do Vroutku.

Na hlavním pódiu budou letos vykopávat 15 minut po dvanácté punkoví veteráni Plexis. V pátečním programu se dále představí stále populárnější česko-americká kapela Pipes and Pints, Sto zvířat, slovenští Polemici a Pražský výběr. Pro fanoušky české rockové legendy to bude jedna z posledních možností vidět na delší dobu Pražský výběr v původní sestavě. Kapela již v únoru oznámila, že si po festivalové sezóně dá koncertní pauzu. Ze zahraničních interpretů přijedou v pátek němečtí rockeři Donots, španělští revolucionáři Che Sudaka a švédská senzace Movits! „Rádi přivážíme na festival kapely, které nejsou v Čechách zatím moc známé, ale které si zvýšenou pozornost rozhodně zaslouží. Do této kategorie patří třeba švédští Movits!, jejichž mix hiphopu a electro swingu momentálně frčí na evropských pódiích“, přibližuje dramaturgii festivalu hlavní organizátor Kamil Šír. Atraktivní jména se představí v pátek také na DJs stage, které budou vládnout Matrix & Futurebound, jedno z nejžhavějších jmen aktuální britské taneční scény a dvojka londýnských DJs a producentů The Freestylers.

Druhý den bude ve znamení nových desek, které ve Vroutku představí Skyline, Prago Union, Xavier Baumaxa a také nový projekt Android Asteroid, jehož členové se před několika dny vrátili z nahrávání v legendárním londýnském studiu Abbey Road. Z New Yorku přiletí exkluzivně do Vroutku jamajský reggae zpěvák Perfect Giddimani, který představí svou energickou show poprvé v České republice. Perfect v programu nahradí jamajského kolegu Anthonyho B, který vystoupení zrušil před pár dny kvůli přetrvávajícím problémům s vízem. Po setmění bude návštěvníky čekat vizuální zážitek v podobě unikátního koncertu Tata Bojs. „Budeme mít speciální projekční scénu, která kombinuje dva ledkové systémy s různým rozlišením. Jeden z nich bude i v pohybu a v určitých momentech se stává i jakousi projekční zdí mezi kapelou a diváky. Těžko se to popisuje, to se musí vidět na vlastní oči!“, láká na Tata Bojs zpěvák a bubeník Milan Cais. Vrcholem festivalu budou bezesporu vystoupení dvou britských skupin The Herbaliser a The Qemists. Obzvláště show The Qemists slibuje divokou jízdu. Tato brightonská kapela je známá svými strhujícími koncerty, při kterých sype do diváku našláplý mix drum and bassu, rocku a dubstepu.

V přírodním areálu Myslivna, kde se festival koná již od roku 2000, letos přibyde místo pro odpočinek. „Budeme mít nově Cool zónu, kde si budou moci návštěvníci dát pohov v křeslech pod slunečníky anebo si zahrát volejbal a badminton“, popisuje novinku Kamil Šír. K Rock for Churchill patří už několik let happening „Tisíce světel pro Etiopii“ neziskové organizace Světlo pro svět, který probíhá během sobotního večerního programu. Jeho celý výtěžek putuje do kliniky v etiopské Butajiře, kde pomáhá zachránit zrak desítkám lidí. Letos poprvé je pro majitele chytrých telefonů připravena také mobilní aplikace od společnosti Generify.

Vstupenky na festival se prodávají v předprodeji za 650 Kč (+ poplatky) v sítích Ticketportal a Sazkaticket. Bez poplatku na pokladně pražského Lucerna Music Baru. Na vybraných místech předprodeje platí sleva při hromadné objednávce 5+1 a 10+2 zdarma. Kompletní informace o předprodejních místech najdete na www.rfch.cz/tickets. Dvoudenní vstupenky na místě budou za 750 Kč, jednodenní za 400 Kč. Kemp je zdarma, platí se jen za auto 100 Kč/dva dny.

 

Line-up Rock for Churchill 2013:

 

PÁTEK 30. 8.

Hlavní stage: Fair Seeds DJ stage:

12:15 Plexis 16:30 Lucky Dub

13:35 Pipes and Pints 18:00 Friky

14:55 Sto zvířat 19:30 Philip TBC

16:25 Sunshine 21:00 Akira + Bifidus Aktif

17:55 Polemic (SK) 23:00 The Freestylers DJs (UK)

19:25 Donots (D) 00:30 Matrix & Futurebound (UK)

21:15 Pražský výběr 02:00 Pixie & Suki

23:10 Che Sudaka (ESP)

00:50 Movits! (SWE)

 

SOBOTA 31. 8.

Hlavní stage: Fair Seeds DJ stage:

11:30 Loco Loco 15:00 Babylon Rocker

12:40 Xavier Baumaxa 16:30 Jahmusic Lightaz

13:55 Android Asteroid 18:30 DD Loko

15:15 Prago Union + Livě Band 20:00 Saku & Kaplick

16:40 Skyline 21:30 Mikkim

18:10 United Flavour 23:00 Deadly Hunta (UK)

19:40 Perfect Giddimani (JAM) 00:30 Suki

21:30 Tata Bojs 01:30 Sarko=M=

23:10 The Herbaliser (UK) 02:30 Pixie & Rich

00:50 The Qemists Live (UK)

 

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek