Reedice obou EP švédských DISARM na Voltage

|
Reedice obou EP švédských DISARM na Voltage

Série oficiálních reedicí na Voltage Records pokračuje oběma EP švédských DISARM (neplést s mladšími stejnojmennými kapelami z Itálie, Brazílie nebo Japonska!). Ti byli představiteli čítankového skandi-hardcoru 80. let – syrový dřevní zvuk, chytlavé sborové refrény, naechovaný zpěv, protiválečné texty… Kapela svého času hrávala po boku band jako KAAOS, ANTI-CIMEX nebo MOB47, velká stylová podobnost by se dala najít i s CRUDE SS.

Jediné tituly vydané za dobu krátké existence DISARM byla dvě EP nazvaná „Regerings StöddaMord“ (1984) a „Dömd“ (1986). Obě si kapela vydala vlastním nákladem a originály dnes seženete jen s velkým štěstím a za tučný obnos. Na obou najdete přesně to, co čekáte – vzorový neurvalý sverigemangel z 80. let s jasným protiválečným a protisystémovým poselstvím!

Jak už se stává u Voltage tradicí, obě desky vychází jako věrné kopie původních vydání – v případě prvního EP v minimalistickém obalu složeném ze dvou potištěných listů kartonu a s bílými etiketami. Druhé EP naopak vyrovnává skromnost debutu rozkládacím plakátovým obalem, (přední stranu měl na svědomí Tomas Jonsson z ANTI CIMEX), původní samolepkou, ba dokonce i dobovým typem vnitřního papírového sáčku, který se vyráběl na zakázku speciálně pro tento titul!

První deska je dostupná už od konce ledna, druhá vychází právě v těchto dnech. Objednávat si je můžete buď přímo od Voltage Records (http://www.voltage-shop.com/index.php?route=product/search&keyword=disarm) anebo od svých místních distributorů.

Odkazy:

http://www.disarm.web.surftown.se/Disarm%20.html

http://www.myspace.com/disarmsweden

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek