THE REAL McKENZIES (celtic-punk/CAN) opět v Rock Café!!!

|
THE REAL McKENZIES (celtic-punk/CAN) opět v Rock Café!!!

Support: DIRTY BLONDES (punk/rock´n´roll/Praha)

18/1/2011

20.30

Vstupenky:

250,- + poplatky/předprodej v Rock Café a síti Ticketstream, 300,- v místě

 

THE REAL McKENZIES pocházejí z kanadského Vancouveru.

Nosí kilty a hrají na skotské dudy, aby tak oslavili své dědictví. Vznikli v roce 1992 díky zpěvákovi Paulovi McKenziemu, který tvrdí, že nápad vznikl na party, když slyšel Roberta Burnse hrát v jednom pokoji a Sex Pistols v jiném. Tímto spojením vznikl keltský koktejl, který servírují tak, že míchají rock, punk a folk s kapkou whisky a zvláštním skotským tradicionálem jako přílohou.

Na svém koncertě ve středu 18.ledna, který proběhne v rámci evropského tour a už víceméně tradičně právě v pražském Rock Café, kde jsou McKenzies už víc než domácí kapelou, představí nejen starší notoricky známe songy z předchozích alb, ale také věci z aktuálně vydané osmé desky Shine Not Burn (Fat Wreck Chords).

THE REAL McKENZIES hrají po celém světě a svůj závazek hrát živou hudbu plní již víc než osmnáct let, pobízeni neukojitelnou touhou bavit. Kapela se cítí opravdu jako doma jen před publikem, bez ohledu na velikost či místo. Ať už hrají v monumentálních klubech, na festivalech, nebo v zapadlých dírách, akusticky nebo elektricky, THE REAL McKENZIES si vždy rychle získají každé publikum, díky svému bezprostřednímu a upřímnému stylu. Kytary a dudy spolu vyhrávají, zatímco Paul McKenzie spřádá historické povídky do moderní mytologie zalité skotskou. Shine Not Burn (motto klanu McKenziů) je první album, které zachycuje podstatu a ducha živých vystoupení kapely, tak jako žádné předchozí album.

Využívají úžasného talentu bývalých členů legendárních skupin jako The Descendents, Good Riddance a DOA. Na novém albu také přidali mandolínu a housle, jejichž zvuk se skvěle hodí k Paulovu procítěnému zpěvu. Pro posluchače přináší nové album zážitek z živého koncertu THE REAL McKENZIES a ani nemusí vytáhnout paty z domu (to vy ovšem 18.ledna paty, a nejen je, do Rock Café rozhodně vytáhněte!!!).

THE REAL McKENZIES – diskografie:

Off The Leash, 10,000 Shots (Fat Wreck), Oot & Aboot + Loch´d & Loaded (Honest Dons), Pissed To The Gills, Clash Of The Tartans (Sudden Death) a Real McKenzies (IFA).

 

Support:

Dirty Blondes

Kapela, která to vždy dokáže rozjet!

Ve svém patentovaném dirty rokenrolu kloubí drzost The Hives, hravost Subways a především přímočarost seattelských kytarovek. K tomu všemu přidávají nadupanou pódiovou show, kde nechybí hořící bicí, létající kytary a zlomené končetiny…

 

www.rockcafe.cz

www.realmckenzies.com

http://bandzone.cz/dirtyblondes

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek