Yellowcard již ve středu nadchnou Prahu

|
Yellowcard již ve středu nadchnou Prahu

Zdejší rockoví fanoušci si snad ani ve snu nemohli přát lepší zakončení letošních letních prázdnin, než jaké je čeká ve středu 31. srpna v pražském Lucerna Music Baru - vystoupí v něm americká formace YELLOWCARD, u níž se jedná o premiérovou návštěvu našich končin, a to i přesto, že již před sedmi lety hojně okupovala éter českých hudebních televizí i rádií.

Yellowcard, vzniknuvší v Jacksonville na Floridě už v roce 1997 coby parta nadšených teenagerů, hráli zpočátku řízný a melodický hardcore punk, ne nepodobný tvorbě skupin jako Descendents, Insted, Lifetime, Saves The Day, Shelter či Fastbreak. S příchodem současného zpěváka Ryana Keye o dva roky později ale jejich sound začal směřovat více k pop-punku a melancholickému emo-core, s výrazným vlivem kapel jako Face To Face, Lag Wagon, The Get-Up Kids, Samiam, Jimmy Eat World či Gameface. Po několika letech neúnavného snažení se kapele podařilo prorazit až na samý vrchol - v roce 2002 podepsala smlouvu s vydavatelstvím Capitol Records a o rok později vypustila do světa album "Ocean Avenue", kterého se do dnešního dne prodalo takřka dva miliony kopií, a které v jednu chvíli vystoupalo až na 13. příčku žebříčku nejoblíbenějších alb v USA. O několik měsíců později se mu dostalo značné pozornosti i v Evropě, Českou republiku nevyjímaje.

Po masivním úspěchu Ocean Avenue vydali Yellowcard další dvě alba, "Lights And Sounds" a "Paper Walls", která matematicky dosáhla nižších čísel, přesto však sklidila ovace u příznivců kapely, a to zejména díky singlům "Rough Landing Holly" a "Light Up The Sky".

yellowcard, praha

V roce 2008 se kapela - znavena psychickým tlakem, způsobeným neustálým koncertováním a vyplňováním pauz mezi ním dokola se opakujícími procesy jako skládáním hudby, pobyty v nahrávacím studiu, natáčením klipů či únavnou komunikací s médii - rozhodla dopřát si časově neohraničenou pauzu. Toto rozhodnutí se posléze ukázalo jako nejlepší možné, a Yellowcard se po dvou letech sešli (pouze s jednou personální obměnou na postu baskytaristy) v optimální pohodě, a plni entuziasmu pro kontinuální fungování kapely. Na konci loňského roku pak nahráli zbrusu nové album "When You're Through Thinking, Say Yes" (vyšlo 22. března 2011), jemuž se vzápětí dostalo nejpozitivnějšího hodnocení od vydání Ocean Avenue. Yellowcard se paralelně s vydáním alba vydali na světové turné, které by mělo trvat minimálně 10 měsíců. Po nadšených reakcích návštěvníků koncertů v USA a Velké Británii se na přelomu srpna a září usmálo štěstí i na evropské fanoušky.

Koncerty Yellowcard jsou balzámem na duši příznivců hlasitého rocku s velkým důrazem na melodičnost - potěší rovným dílem posluchače jak Sum 41, Fall Out Boy či Paramore, tak i The Strokes, Linkin Park nebo Weezer.

Jako předskokané se uvedou u nás ne neznámí Vídeňáci 3 FEET SMALLER, kteří představí svižný, punk-rockem živený power-pop ve stylu The Ataris, Midtown či Donots.

Vstupenky na koncert seženete v síti Ticketportal.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek