Friday Night Rocks vol. 024

|
Friday Night Rocks vol. 024

Dnešní Friday Night Rocks bych rád věnoval pár kapelám či hudebním stylům, které zásadně změnily můj pohled na hudbu a bude to i jakýsi průřez spektrem toho, co jsem poslouchal dříve a co nyní. Snad se tu najde někdo, kdo si článek přečte, ač chápu, že páteční večer se dá strávit líp, než sezením a čučením do kompu. :-D

 

 

J.A.R. - kapela, se kterou jsem začínal vnímat muziku o něco víc. Projekty okolo Romana Holého byly první, o které jsem se zajímal a chodil na koncerty. Konkrétně J.A.R. se nejspíš nikdy nevzdám, je to pro mě prostě srdcovka. Každým novým albem či návštěvou koncertu mi to dokazují.

 


SKA-P. Španělští punkový skáčkaři, pro spoustu lidí známá kapela, ač levicově orientovaná, byla vstupenkou do několika měsícového období, kdy jsem poskakoval na "druhou dobu". Černobílé kostičky, pohodové rytmy či pogo, naplno užité koncerty, tak nějak by se to dalo shrnout. Nyní, ikdyž ne moc často, tak si některé kapely rád poslechnu.

 


Sunshine. Myslím, že nemá cenu dlouze představovat. Někdo je miluje, jiní nenávidí. Já osobně jsem někde mezi tím. Konkrétně Sunshine a The Prostitutes mi ukázaly nový hudební směr, kterým se můžu ubírat a já toho využil. V současné době spíše vyhrávají "prostitutky", ale určitě je kapela Sunshine pro mě velkým hudebním mezníkem. Potkal jsem úplně jiné publikum, nové tváře a obohatil si hudební život a myslím, že díky nim "Days Will Never Be The Same"

 


This Night Draws The End. Oni, společně se Shogun Tokugawa patří mezi úplně první kapely, které jsem v rámci mánie "core", která tu dnes panuje, objevil. Do té doby jsem o podobných kapelách jen něco málo slyšel, ale neposlouchal jsem je. Ani mě to k nim nijak netáhlo. Až na podzim 2009 jsem dostal pozvání do Lampy na kapelu TNDTE. Sice jsem je téměř neznal, ale šel jsem. Nakonec jsem byl z té muziky uchvácen a jsem rád, že jsem si zase rozšířil svůj hudební obzor o velice zajímavý hudební styl.

 

Snad vás alespoň nějaká kapela z tohoto seznamu zaujala. Psal jsem to tak, jak jsem vyrůstal a hudebně se vyvíjel a snad se vám dnešní projížďka do mé hudební historie trochu zalíbila.

Funky -> SKA -> indie rock -> hardcore -> what's next?

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek