Legenda Oceán se vrací a chystá se na turné s Jitkou Charvátovou v čele

|
Legenda Oceán se vrací a chystá se na turné s Jitkou Charvátovou v čele

Dlouho ohlašovaný návrat české synth-popové legendy Oceán je konečně tady. Po několika „testovacích“ koncertech pro fanoušky na podzim 2010 se kapela po 18 letech vrací v plné síle na scénu a v květnu vyrazí na turné po ČR a Slovensku. Nelehkou roli leadera kapely na sebe po nedávno zesnulém zpěvákovi Petru Mukovi převzala zpěvačka Jitka Charvátová. Půjde tedy v podstatě o dvojí znovuzrození. Na pódiu se tak totiž znovu potkají také bývalí členové kultovní skupiny 90. let Fiction.

„S nikým jiným bychom to určitě nedělali. S Jitkou spolupracujeme už delší dobu, byli jsme spolu v jiných kapelách a rozhodlo hlavně to, že se máme rádi, jsme kámoši, což bylo vlastně i před dvaceti lety s Petrem,“ vysvětluje Dušan Vozáry.

Těžištěm koncertů jarního turné bude především starý repertoár Oceánu v nových úpravách jako pocta zesnulému Petru Mukovi. Kromě Jitky Charvátové jako hlavní zpěvačky budou moci fanoušci na všech koncertech turné slyšet známé písně Oceánu i v podání dalších zajímavých hostů, jejichž jména si Oceán zatím nechává pro sebe.  V tuto chvíli má turné pět potvrzených koncertů, další termíny budou doplněny v nejbližších dnech. Turné bude zahájeno 27.4. v pražském klubu Roxy. Brněnský koncert na Flédě bude následovat 5.5. Dalšími zastávkami turné budou 14.5. Ostrava – Garage, 20.5. Bratislava – Majestic Music Club a turné bude zakončeno v domovských Českých Budějovicích 26.5. v KD Metropol.

Kromě příprav na turné se Oceán v současné době věnuje také nové tvorbě. Zbrusu nový singl by měl být ještě na jaře tohoto roku nasazen do rádií. Autorem textu bude tradiční oceánovský textař Petr Hons.

OCEÁN TOUR 2011:

27.4. Praha – Roxy

5.5. Brno – Fléda

14.5. Ostrava – Garage

20.5. Bratislava – Majestic Music Club

26.5. České Budějovice – KD Metropol

 

Veškeré novinky najdete na oficiálním profilu kapely na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/Oce%C3%A1n/112569375479802

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek