ZERO ABSOLU [FR] / LOST IN THE RIOTS [UK] / TENGRI...

|
ZERO ABSOLU [FR] / LOST IN THE RIOTS [UK] / TENGRI...
Datum: 
Středa 11. Září 2013
Účinkující: 

ZERO ABSOLU [FR] / LOST IN THE RIOTS [UK] / TENGRI [CZ]

Město: 
Plzeň
Místo: 
Divadlo Pod Lampou
Začátek: 
20:30
Cena: 
100 / 130

/ Místní Borci uvádějí /

Tak a je to tady! Druhou půlku roku 13 otevíráme atmosférickou kombinací kapel, kde se každá z nich snaží svým způsobem a originálně ukázat vlastní pohled na post rock. Podařilo se nám protnout tour Francouzského mága, který si na vše vystačí úplně sám Zero Absolu a Britské a velmi nadějné, mladé kapely Lost in the Riots. Akci doplní lokální objev Tengri z Prahe, které jste u nás v Plzni mohli naposledy vidět v kontejnéru.

ZERO ABSOLU [FR]
Post metal / ambient / post rock 
http://zeroabsolu.bandcamp.com/

Jednočlenej projekt, který nejednomu z vás loni v Plzni dokázal, že k tomu, abyste hráli ve svý vysněný kapele, bez kompromisů a hádek opravdu nepotřebujete kapelu! Nak, jak se tento sympaťák z Lyonu jmenuje už totiž jednu klasickou emo punkovou kapelu má – Sport. Jenže mu to je očividně málo a proto se před pár lety pustil do experimentování se zvukem, nástroji a především sám se sebou. Jeho hudba se vyvíjí od ambientních, post rockových vybrnkávaček přes různé elektronické efekty až po post metalový výbuch se vším všudy. Tedy i se zpěvem. Schválně si pusťte některé z jeho alb a nebudete věřit, že to nahrál jeden člověk. Jo a on to nejenom nahrál, ale přesvědčivě to dokáže vše vrstvit, gradovat a odeřvát i naživo při koncertě!

LOST IN THE RIOTS [UK] 
post rock / math rock 
http://lostintheriots.bandcamp.com/

Druhou, již „plnohodnotnou“ (haha) kapelou večera jsou Britské naděje z Watfordu Lost in the Riots. Skoro každá parta mladejch muzikantů z tohoto města se cpe do hardcoru. Ne však LITR, kteří se vydali do čistě instrumentálních vod post rocku se silným vlivem matiky. Nejsou to ale žádný poštovní čajíčkové a neubrnkaj poslouchače k smrti! Přeci jenom je tam trochu znát duch Wartfordu, který jim vlejvá do žil tolik energie, kterou se snaží zase poslat dál, k vám pod podium. A jak sme k nim přišli? Stačilo k tomu uspořádat koncert Fang Island, které mají kluci z LITR moc rádi. Prostě a jednoduše si chtěli zahrát na stejným podiu a my jim to milerádi v Divadle pod Lampou umožníme.

TENGRI [CZ] 
alternative / post rock 
http://bandzone.cz/tengri

Posledním úhlem pohledu na post rock jsou Pražští Tengri. Ty se do posluchače zakusují ze všech tří kapel nejpozvolněji. Nenápadně rozvíjí skladbu a postupně vrství jednu zvukovou plochu za druhou a než se naděješ lítá Ti hlava od kotníků po strop! Takový český Mono žejo. Samozřejmě ještě né tak superbrilantní, ale věříme, že to všechno ještě přijde. Zatím mají na kontě debutovou desku, která sklízí jednu pochvalu za druhou, a tudíž nám nezbylo nic jiného než je oslovit a přesvědčit se!

Start: 20:30 V Divadle Pod Lampou Vstup: 130/100
plagoš bude asap
last.fm gik: http://www.last.fm/event/3600476+Zero+Absolu+at+Pod+Lampou+on+11+September+2013
Těšíme se!!!