ZRNÍ v sobotu pokřtí svůj Soundtrack: má nominace v cenách Apollo i Vinyla

|
ZRNÍ v sobotu pokřtí svůj Soundtrack: má nominace v cenách Apollo i Vinyla

Kladenští Zrní předvánoční křest svého třetího alba Soundtrack ke konci světa pojmou osobně: do Paláce Akropolis v sobotu 22. prosince coby křtitele přizvali své rodiče. Vedle nich je na podiu podpoří producent Ondřej Ježek se sekačkou, dechová sekce a hostující zpěvačka Karolína Kamberská. Jako speciální host se představí brněnská kapela Květy, která přijede se svou devátou deskou Bílé včely.

Dalším důvodem k návštěvě tohoto mimořádného večera může být i to, že nová alba Zrní a Květů získala nominace na album roku v hudebních cenách české kritiky Apollo i ceně Vinyla. V případě Zrní pak během půl druhé hodiny hraní zazní celá novinka i řada skladeb z předchozích desek. „Desku nám pokřtí naši rodičové, teda pokud nebudou mít na místě trému. Řešili jsme, koho pozvat a nakonec nám tenhle nápad přišel nepoctivější. Vlastně jsme je nikdy neviděli pohromadě a někteří se patrně ani nikdy nepotkali,“ říkají Zrní.

Křest probíhá den po původně „plánovaném“ konci světa. Pomůžou Zrní vzniknout něčemu novému? „Věříme, že k nějaký změně už dochází. Přijde mi, že víc a víc lidí si teď uvědomuje, že něco není správně a chce to změnit. Je jen na nás, jak k životu přistoupíme. Můžem se donekonečna hnát za úspěchem, donekonečna se řešit, soudit, sebelitovat, topit se v pocitu, že je to všechno zbytečný, ale taky se každý můžem denně rozhlídnout a říct si: je to nádhera, žiju!“ říká frontman kapely Honza Unger. „Naše hlavní sdělení, který se táhne napříč vším, co děláme, je, že život je úžasnej zážitek, se vším hořkým a drsným. Snažíme se skrze hudbu předávat ten pocit fascinace a prožívání přítomnýho okamžiku,“ dodává.

Ještě před křtem plánovala kapela představit svůj nový klip ke skladbě Rychta. Prosincový shon a náročnost zpracování ovšem odsunul výsledek až do nového roku. Takže je stále se na co těšit i po konci světa.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek