ILLE sbírají skvělé recenze a chystají se na křest

|
ILLE sbírají skvělé recenze a chystají se na křest

Debutové album kapely ILLE “Ve tvý skříni boduje jak u posluchačů, tak u hudebních kritiků. Deska už druhým týdnem vévodí žebříčku prodejnosti na Supraphonline.cz, na iTunes je aktuálně druhou nejprodávanější českou nahrávkou a v hitparádě IFPI patří do TOP 20. Už příští týden se navíc dočkáme také slavnostního křtu, který proběhne ve čtvrtek 19. 9. v pražském Paláci Akropolis.

Stane se tak v rámci pravidelné koncertní série Euroconnections, přičemž hosty večera budou Márdi z Vypsané fiXy, Jaromír Švejdík, který se podílel na debutovém EP ILLE V rekvizitách” z roku 2010, a také švédsko-německá kapela It’s a Musical. Ta se v Praze představí úplně poprvé a – jak uvádějí pořadatelé z Paláce Akropolis – “s ILLE je spojuje hravost i chytré melodie”.

Hravost, chytrost, ale i svébytná poetika, opravdovost nebo působivá atmosféra jsou ostatně hlavními devizami “Ve tvý skříni” i podle odborných kritiků, kteří při recenzování debutu kapely okolo Olgy Königové (Obří broskev) body, procenty či hvězdičkami rozhodně nešetří.

“Kdo si všiml před lety EP ”V rekvizitách” a nebo sleduje i další tvorbu Olgy Königové, věděl, že v její skříni ošklivé věci nenajde. Ale až když ji pootevřete a dostanou se na světlo, zjistíte, jak moc krásné jsou… Právě díky deskám, jako udělali ILLE, přestává být pop sprostým slovem, ale velmi příjemným společníkem. Milým, chytrým a hlavně opravdovým, bez blejskavýho alobalu,” napsal například Honza Průša z Musicserveru, který dal desce 9 z 10.

Ondřej Bezr z iDnes.cz, kde album dostalo 85%, si pro změnu všímá, že “zpěv Olgy Königové je podobného rodu jako třeba projev Lenky Dusilové, obě zpěvačky spojuje nejen nestylizovaný, přirozený výraz, ale i podobná barva hlasu. Se zvukem, který je dílem osvědčeného producenta Dušana Neuwertha a v němž se ladně doplňují folkrockově strunná aranžmá s jemně tepající elektronikou a teple syntetickými zvukovými prostory si tento zpěv vyloženě notuje.”

Vše výše zmíněné pak shrnuje Josef Martínek z Koule.cz, který “Ve tvý skříni” ohodnotil 90% a recenzi zakončil větou: “Olga Königová a její pomocníci mají na svědomí (zatím) nejlepší české album roku 2013.”

Účast na křtu alba ve čtvrtek 19. 9. v Paláci Akropolis by tedy měla být pro všechny příznivce kvalitní české hudby takřka povinností a to nezávisle na tom, zdali již desku slyšeli nebo jsou tvorbou ILLE dosud nepolíbení.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v pokladně Paláce Akropolis do 18. 9. za 190,- Kč, na místě pak bude cena 250,- Kč. Další info ke koncertu najdete zde: http://www.palacakropolis.cz/program/2013-09-19

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek