R´n´R Parade

|
Datum: 
Středa 18. Září 2013 - Pátek 29. Březen 2024
Účinkující: 

Argonaut (stoner rock)
Šrouby (hardcore)
Human Puppet (power-hardcore)

Město: 
Praha
Místo: 
Cross Club
Začátek: 
20:30
Cena: 
Zdarma

„Argonaut“ nezaměňovat se slovy „Arogant“ nebo snad dokonce „Ignorant“. Tyhle tři pohodáři drtí noise rock toho nejlepšího „silverrakeťáckýho“ ranku. Takže jestli rádi zkoušíte sirény, běháte s dětmi v dešti a nebo jste Esmeqově načáchli rumem, tahle plavba vás bude hodně bavit. Jo a kdyby něco, tak jsou to lidi z Elektročas a prej hrajou stoner rock. Ale pšššt!

Šrouby a bez matic. Žádný cukrkandle, tohle je oldschool toho nejhrubšího zrna. Takovou muziku hrálo v roce 1992 plno kapel, ale pak je sežral nu-metal. A jen pár lidí si dneska vzpomene na první desky Biohazard nebo Pro-Pain, který vnesly do punkovýho NYxHC rytmus, který vás nutí se kejvat jak medvěd. Ale srdce zůstalo stejně pořád punkový. A Šrouby vám dokážou, že se dá taková muzika stejně dobře dělat i dneska.

Human Puppet
Česko a Slovensko mělo vždycky takový zvláštní, osobní přístup k hard core. V dobách, kdy slovo "Emo" ještě nikdo neznal, tady míchaly tvrdé linky a melodické kytary kapely jako Illegal Illusion nebo dnes již kultovní (a znovuzrození) Goodfoul. A hrály něco, co zbytek Evropy objevil až několik let poté. Human Puppet jdou v jejich šlápějích možná trochu přímočařeji, ale s o to větší intenzitou. A taktéž, podobně jako Goodfoul, s dosti svébytným přístupem k angličtině.

Vstup zdarma Money mouth

Klub Cross

Wes.booking & Krabathor

Rozhovor s Argonaut

Last.fm akce